خانه / آشپزخانه دیلی / همه چیز درباره خواص و مضرات انواع ادویه

همه چیز درباره خواص و مضرات انواع ادویه

همه چیز درباره خواص و مضرات انواع ادویه

اَدویه یا ادویه‌جات، مواد گیاهی استفاده شده به منظور عطر و طعم دهی به مواد غذایی هستند و از برخی از آن‌ها برای مقاصد خوراکی یا دارویی نیز استفاده می‌شود. ادویه در زبان عربی جمع مکسر دواء است.

خواص-و-مضرات-انواع-ادویه

 

ادویه‌ها همچنین به عنوان ماده نگهدارنده استفاده شده‌اند و برای انسان در بسیاری از زمینه‌های دیگر مفید هستند. یک ادویه می‌تواند دانه خشک شده، میوه، ریشه، پوست یا مواد مغذی گیاهی در مقادیر ناچیز به عنوان افزودنی مواد غذایی برای عطر و طعم و رنگ باشد و یا به عنوان یک ماده نگهدارنده باشد که باکتری‌های مضر را می‌کشد و یا از رشد آن‌ها ممانعت به عمل می‌آورد. ادویه ممکن به منظور عطر و طعم دهی به غذا و یا برای پنهان کردن طعم‌های دیگر استفاده شود. در آشپزخانه، ادویه جات از سبزیجات که برگ دار، قسمت‌های گیاه سبز مورد استفاده برای طعم دهی یا به عنوان چاشنی هستند، متمایز هستند.

خواص-و-مضرات-انواع-ادویه

در فرهنگ‌ها

در فرهنگ‌های مختلف گیاهان متعددی جهت طعم دادن به غذاهای مختلف به کار می‌رود و شاید راز تفاوت عمده در طعم غذاها در ملل مختلف علاوه بر نحوه پخت، به طور عمده به ادویه‌جات به کار رفته در آنها مربوط می‌شود.

به عنوان نمونه در آشپزی هندی و بلوچی و پاکستانی به علت استفاده فراوان از انواع مصالحه (ادویه) و طعم دهنده‌های گرم، طعم تند طعم غالب بر غذاها می‌باشد. اما این در هند بیشتر و پاکستان کمی کمتر و در جنوب ایران بلوچستان خیلی کم استفاده میشود.

استفاده اقوام مختلف از انواع ادویه‌جات به شرایط اقلیمی آنها نیز بستگی فراوان دارد. مثلاً در ایران زیاد از ادویه استفاده نمی‌شود ولی در جنوب ایران به خصوص در چابهار از ادویه‌های مختلف استفاده میشود.

 

خواص-و-مضرات-انواع-ادویه

چرا ادویه جات تند سلامتی بخش هستند؟
تمام فایده ها و اثرات مثبت فلفل قرمز و سایر فلفل های تند در کپسای سین، شیره این فلفل هاست که تندی این فلفل ها نیز به خاطر وجود این ماده است. کپسای سین ماده ای بی بو و بی مزه است و از نظر علمی ثابت شده است که در بسیاری از موارد از قبیل فشار خون، کلسترول، درد مفاصل، افسردگی و مشکلات گوارشی برای سلامتی مفید است.
کپسای سین ابتدا درد را کمی تحریک می کند اما بعد شدت آن را کاهش می دهد. به این دلیل معمولاً از کپسای سین به عنوان درمانی مناسب برای رهایی از درد به خصوص برای درد های بعد از عمل جراحی، درد مفاصل، درد گلو و ناراحتی های پوستی خاص استفاده می شود. اما فلفل ها تنها مواد تند مزه ای نیستند که سلامتی شما را بالا می برند.
زردچوبه که ماده اصلی بسیاری از سس های تند و کاری ها است و اولین بار در غذاهای خاور میانه، هند و آسیای جنوب شرقی یافت شده است، نیز بسیاری فایده ها از خود نشان داده است.
ماده اصلی زردچوبه، کارکامین است که پیشرفت بعضی امراض ویروسی را در بدن کند میکند. اخیراً هم نتایجی در مورد بروز بیماری آلزایمر نشان داده است و می تواند به عنوان دارویی جلوگیری کننده در این رابطه استفاده شود.
تحقیقات اخیر نشان می دهد که در فرهنگ هایی که در برنامه ی غذاییشان از فلفل و ادویه جات استفاده می کنند، بیماری های سرطانی و حملات قلبی و انسداد جریان خون کمتر اتفاق می افتد.
غذاهای تند بخورید، بیشتر زندگی کنید گفته میشود که فلفل قرمز و سایر ادویه جات تند باعث تنگی نفس، زخم معده و دل درد می شود. باید بگوییم که به جز تنگی نفس، از بیشتر ادویه جات و سس های تند در حقیقت برای علاج یا جلوگیری از این ناخوشی ها استفاده می شود. رژیم های غذایی که در آن ها بسیار از فلفل قرمز و سایر فلفل های حاوی کپسای سین و بسیاری ادویه های تند دیگر مثل زردچوبه استفاده می شود، سلامتی عمومی بدن را بالا می برد و ممکن است از خیلی بیماری های جدی و خطرناک جلوگیری کند.

 

خواص-و-مضرات-انواع-ادویه

به زندگیتان ادویه بزنید
انواع مختلفی از مواد تند و ادویه دار وجود دارند که شما می توانید در رژیم های غذاییتان از آن ها استفاده کنید و از فواید آن ها بهره مند شوید. فلفل قرمز تند و زردچوبه غالباً در غذاهای آمریکای لاتین، تایلند، چین، ژاپن، خاورمیانه و افریقا استفاده می شود. بنابراین، حتی اگر علاقه ای به آشپزی کردن ندارید، می توانید در رستوران ها غذاهای فلفل و ادویه دار صرف کنید.

مواردی که در زیر می آوریم نمونه هایی متداول از مواد تندی هستند که شما می توانید از آن ها در برنامه غذایی روزانه تان استفاده کنید:
فلفل قرمزها یا شیلی پفپفر: که شامل فلفل های سبز و قرمز، فلفل هابانرو، فلفل هالپانو، فلفل پوبلانو، فلفل سرانو و فلفل های آناهایم و مجارستانی می باشد.
• .فلفل هندی: فلفل هایی قرمز رنگ که از کایففنه به دست می آید
• سس تاباسکو: یا سس فلفل قرمز که سسی است تند که از فلفل قرمز کوبیده شده همراه با نمک و سرکه تهیه می شود.
• کاری: مخلوطی از ادویه هایی که حاوی زردچوبه تند نیز می باشد. به شکل پودری و سس موجود است.
• اسریراکا: سس فلفل تند که غالباً در رستوران های آسیایی یافت می شود.
• واسابی: نوعی ترب کوهی ژاپنی.
• سس پفری پفری: سسی متعلق به افریقای جنوبی است که از فلفل پری پری ساخته می شود.

 

 

خواص-و-مضرات-انواع-ادویه

زندگی همراه با ادویه جات تند
راه های بسیاری وجود دارد که شما بتوانید غذاهایتان را تند و تیز تر کنید. بگذارید که کمی تخیلتان کار کند و شما را در این زمینه راهنمایی کند. از همه این ها گذشته، آمیختن سس ها و فلفل های تند و سالم به غذاهایتان سلامت عمومی بدنتان را بالا برده و خطر ابتلا به بیماری ها را از شما دور می کند.
در ضمن ادویه دار کردن غذاهایتان نه تنها باعث بالا بردن سلامتیتان می شود، بلکه غذاهای شما را خوشمزه تر هم می کند. در زیر به راه های ادویه دار کردن غذاهایتان اشاره می کنیم.
• مقداری فلفل کاینه به سس باربکیو مصرفیتان اضافه کنید تا غذاهای گوشتیتان انرژی بیشتری به شما بدهد. کاینه ماده ای بی بو اما بسیار پر نیرو است.
• مقداری واســابی به گواکامولی (سس ساخته شده از آوکادوی له شده و ادویه جات که چـــاشنـی ســـــالاد است) اضافه کنید تا سس تندی برای خوردن چیپس تردیلا به دست آورید.
• اندازه ی یک قاشق غذاخوری پودر کاری به سس مایـونـزتـان بزنید تا کمی قوت به ساندویچتان بدهد.

زندگی را ادویه دار کنید
داشتن یک برنامه غذایی سالم به معنی این نیست که خود را فقط محدود به خوردن اسفناج و سبزیجات کنید. اما قبل از اینکه بخواهید سس تاباسکو به صبحانه تان بزنید، به خاطر داشته باشید که همه ی مواد غذایی، چه سالم و چه ناسالم، زمانی برای بدن شما مفید خواهند بود که از روی اعتدال استفاده شوند. ولی اگر همچنان دوست ندارید که غذاهایتان را تند مصرف کنید و به زحمت بیفتید، ما دیگر نمی توانیم کاری برایتان بکنیم.

همه چیز درباره خواص و مضرات انواع ادویه

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme
بستن تبلیغ