خانه / آشپزخانه دیلی / طرز تهیه انواع شام مخصوص برای شب یلدا ۹۵

طرز تهیه انواع شام مخصوص برای شب یلدا ۹۵

طرز تهیه انواع شام مخصوص برای شب یلدا ۹۵

یلدا یکی از شب‌هایی است که باید برایش برنامه خاصی تدارک دید ! شام شب یلدا را معمولا همه دوست دارند چون قرار است شامی متفاوت با مزه‌ای یلدایی پخته شود ؛ اگر میخواهید یکی از بهترین شام‌های شب یلدا را بپزید حتما به یکی از دستور پخت‌های زیر نیاز پیدا میکنید.

%d8%b4%d8%a7%d9%85-%d9%85%d8%ae%d8%b5%d9%88%d8%b5-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%b4%d8%a8-%db%8c%d9%84%d8%af%d8%a7

طرز تهیه کلم پلوی شیرازی برای شام شب یلدا

%d8%b4%d8%a7%d9%85-%d9%85%d8%ae%d8%b5%d9%88%d8%b5-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%b4%d8%a8-%db%8c%d9%84%d8%af%d8%a7

حافظ خوانی یکی از سنتهای شب چله است. به نظرتون همشهری های خواجه تو شب یلدا چه غذایی درست می کنن! یه غذای خوشمزه به اسم کلم پلو. شاید امسال شما هم امسال به سنت های قومی خودتون تغییری دادید و خواستید این غذا رو هم به سفره یلدا اضافه کنید.

این غذا با کوفته قلقلی درست می شه ولی می تونید از گوشت قیمه هم اضافه کنید.

– نیم کیلو گوشت چرخ کرده رو با ادویه، نمک، یک پیاز رنده شده و دو قاشق آرد نخودچی ورز بدید و کوفته های ریز درست کنید و توی روغن سرخ کنید.

– حالا یه دونه کلم برگ بزرگ سفید رو رشته رشته خرد کنید و یه تفت مختصری بهش بدید تا کمی نرم بشه. یک پیاز وسه قاشق رب گوجه بهش اضافه کنید. اندازه یک لیوان آب گوشت روی این مواد بریزید و بذارید چند دقیقه بپزه .

– بعد کوفته های سرخ شده رو توش بریزید. یک ربع پخت تا کشیدن آب این مایه زمان مناسبیه. نمک و فلفل و پودر دارچین و زعفران دم کرده رو قبل از کشیده شدن آب مایه توش بریزید.

– تو مدتی که مایه غذا می پزه، برنج رو آبکش کنید و برنج ها رو کمی زودتر از موقعی که برنج سفید می پزید آبکش کنید و لایه لایه از مایه گوشت و برنج توی قابلمه بچینید.

– برای اینکه غذاتون خوب دم بکشه یک قاشق روغن داغ و نصف لیوان آب داغ روش بریزید و دم کنی بذارید و روی حرارت ملایم برنج رو دم کنید.

– ۴۵ دقیقه بعد شما با هزاران شیرازی دیگه یک غذای خوشمزه سر میز شام یلدا دارید.

%d8%b4%d8%a7%d9%85-%d9%85%d8%ae%d8%b5%d9%88%d8%b5-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%b4%d8%a8-%db%8c%d9%84%d8%af%d8%a7

طرز تهیه خاگینه خرما برای شام شب یلدا

%d8%b4%d8%a7%d9%85-%d9%85%d8%ae%d8%b5%d9%88%d8%b5-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%b4%d8%a8-%db%8c%d9%84%d8%af%d8%a7

خاگینه خرما یکی از غذاهای سنتی شهر زنجان برای شب یلداست. این غذای شیرین و خوشمزه جزو غذاهاییه که زنجانیها سالی یکبار و فقط برای این شب درست می کنن. غذای پر انرژی و مقویه که اگه زنجانی ها دلیل قانع کننده ای برای پخت اون فقط برای یکبار در سال نداشته باشن، می شه همیشه یا اقلا تو ماه های سرد سال درست ش کرد.

طرز تهیه این غذا راحته و فقط کمی حوصله می خواد چون مرحله به مرحله مواد رو سرخ می کنن و روی هم می چینن.

  • اولین قدم سرخ کردن مقدار زیادی پیاز خلال شده است. هر چقدر مقدار پیازتون زیاد باشه، بهتره. پس اگه امشب مهمون دارید حدود یک کیلو پیاز رو باید به ظرافت خرد و تا مرحله طلایی شدن سرخ کنید. بعد از اینکه پیازها طلایی شد،
  • کمی زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین و نمک بهش بزنید و کنار بذارید.
  • تو همون تابه نیم کیلو خرما زاهدی خشک رو که هسته گرفتید سرخ کنید. خرما نیاز زیادی به پختن نداره و یه تفت چند دقیقه ای براش کافیه. اینم تو یه ظرف دیگه کنار بذارید.
  • حالا نوبت نیم کیلو کشمش پلویی، و مقداری خلال پسته و بادومه که باید به سرعت تفت بدید و کنار بذاریدش.
  • حالا به ترتیب پیاز، خرما، مخلوط کشمش و آجیل رو توی ظرف شیشه ای بچینید و روی ظرف دو تا تخم مرغ بشکنید، و کمی ادویه و نمک و زعفرون روی تخم مرغ بپاشید و در ظرف رو بذارید. ده دقیقه بعد خاگینه خرما آماده است.

%d8%b4%d8%a7%d9%85-%d9%85%d8%ae%d8%b5%d9%88%d8%b5-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%b4%d8%a8-%db%8c%d9%84%d8%af%d8%a7

طرز تهیه خورش ناردون ویژه شام شب یلدا

%d8%b4%d8%a7%d9%85-%d9%85%d8%ae%d8%b5%d9%88%d8%b5-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%b4%d8%a8-%db%8c%d9%84%d8%af%d8%a7

هر جای ایران که باشیم، انار یکی از میوه های اصلی شب یلداست. اما اگه تو شمال کشور و تو مازندران باشیم، غذای اصلی شام یلدا هم با انار درست می شه. “کرک انار تیم پهلو” اسم این غذاست و چون جز شمالی ها کسی نمی تونه اسمش رو سریع به یاد بیاره، به اسم خورش ناردون هم معروف شده. این غذا با مرغ یا با گوشت پرندههای بومی مثل اردک و مرغابی درست می شه.

اگه می خواهید این غذا رو شب یلدا درست کنید به این مواد نیاز دارید:

  •     یه مرغ چاق و چله
  •     یه پیاز درشت
  •     سه تا انار ترش دون شده
  •     ادویه (فلفل، زردچوبه، دارچین) و نمک
  •     اگه دوست داشته باشید مقداری بادمجون سرخ شده برای کنار غذا

طرز تهیه:

– مرغ رو با کمی ادویه، پیاز و یه حبه سیر بپزید. تو این مدت پیاز رو ریز و سرخ کنید و وقتی پیاز طلایی شد دونه های انار رو بریزید توش و تفت بدید، اگه انارتون به اندازه کافی سرخ نبود، می تونید یک قاشق رب انار یا رب گوجه فرنگی بهش اضافه کنید.

– حالا مرغ پخته شده رو توی فر بذارید یا سرخ کنید.

– بذارید مایه انار تون آروم بپزه و غلیظ بشه. برای اینکه رنگ خورش تغییر نکنه روی تابه در نذارید. غلظت آب خورش باید مثل فسنجون بشه.

– وقتی خورش جا افتاد اونو کف ظرف بریزید و مرغ رو روش بذارید. اگه دوست داشته باشید، می تونید بادمجون های سرخ شده رو هم کنارش بچینید.

 %d8%b4%d8%a7%d9%85-%d9%85%d8%ae%d8%b5%d9%88%d8%b5-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%b4%d8%a8-%db%8c%d9%84%d8%af%d8%a7

طرز تهیه غذای آذری “خشیل” ویژه شام شب یلدا

%d8%b4%d8%a7%d9%85-%d9%85%d8%ae%d8%b5%d9%88%d8%b5-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%b4%d8%a8-%db%8c%d9%84%d8%af%d8%a7

شب یلدا، در شهرهای آذربایجان و بین مردم ترک، شب طولانی و شادیه که از غروب آفتاب مراسم مختلفی برای این شب اجرا می شه. البته تدارکات مربوط به شکم و خوراکی محور همه برنامه هاست.

خشیل یکی از غذاهاییه که کنار غذاهای دیگه تو سفره شب یلدا چیده می شه. این یکی از غذاهای زمستونی مردم آذربایجانه که به خاطر کالری بالایی که داره مقاومت بدن رو هم در مقابل هوای سرد این مناطق بالا می بره.

هرچند همه فامیل تو این شب بلند دور هم جمع می شن و مقدار زیادی غذا باید پخته بشه، اما دستور غذا رو برای ۴ نفر می نویسیم که بتونید به نسبت جمعیت کم و زیادش کنید.

مواد لازم:

  • یک پیمانه بلغور گندم
  • ۶ قاشق غذاخوری آرد گندم
  • یک لیتر آب سرد
  • شیر و عسل و کره به مقدار دلخواه کنار بذارید

طرز تهیه:

بلغور رو چند ساعت قبل از شروع بدو بدو برای تدارک شب یلدا با آب سرد خیس کنید. بذارید با حرارت ملایم بپزه و بعد که خوب پخت و آبش رو کشید، بذاریدش کنار.

حالا آرد رو برای چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدید تا بوی خامش از بین بره و بعد آب و بلغور رو بهش اضافه کنید. هم بزنید تا حسابی غلیظ بشه.

وقتی این دسر ساده حسابی غلیظ شد، برای سرو اونو تو ظرف گودی بریزید و شیر و عسل گرم رو وسطش خالی کنید. بعضی ها کره آب شده هم روی این غذا می ریزن و شما هم می تونید امتحانش کنید.

چاشنی این غذا شیره انگوره و به غیر از شب یلدا معمولا به عنوان صبحونه تو روزای سرد استفاده میشود.

%d8%b4%d8%a7%d9%85-%d9%85%d8%ae%d8%b5%d9%88%d8%b5-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%b4%d8%a8-%db%8c%d9%84%d8%af%d8%a7

طرز تهیه انار پلو مخصوص شام شب یلدا

%d8%b4%d8%a7%d9%85-%d9%85%d8%ae%d8%b5%d9%88%d8%b5-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%b4%d8%a8-%db%8c%d9%84%d8%af%d8%a7

مواد لازم برای تهیه  انار پلو:

برنج=۲ پیمانه
انار دانه شده= یک و نیم پیمانه
خلال پسته= یک سوم پیمانه
گشنیز تازه خرد شده=۱ پیمانه
پودر تخم گشنیز= ۱قاشق مربا خوری
کشمش پلویی=نصف پیمانه
زعفران=به مقدار لازم

طرز تهیه انار پلو:

مرحله ۱ – برنج را با آب و نمک خیس کرده، سپس به روش معمول آبکش کنید.

مرحله ۲ – مابقی مواد لازم را با یکدیگر مخل کرده و هنگام دم کردن برنج، یک ردیف برنج ریخته، یک ردیف مخلوط انار و همینطور ادامه دهید تا آخر و نهایتا اجازه دهید برنج دم بکشد.

مرحله ۳ – هنگام کشیدن برنج مقداری کره و زعفران روی برنج داده و سپس در بشقاب یا دیس مورد نظر کشیده و سرو کنید.

%d8%b4%d8%a7%d9%85-%d9%85%d8%ae%d8%b5%d9%88%d8%b5-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%b4%d8%a8-%db%8c%d9%84%d8%af%d8%a7

روش تهیه مسمای انار مخصوص شام شب یلدا

%d8%b4%d8%a7%d9%85-%d9%85%d8%ae%d8%b5%d9%88%d8%b5-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%b4%d8%a8-%db%8c%d9%84%d8%af%d8%a7

در شب یلدا معمولاً رسم بر این است که خوراکی های تدارک دیده را به گونه ای زیبا به روی میز یا سفره ای چیده و مهمانان با توجه به تعدادشان دور آن می نشینند. خوردن غذا نیز جزئی از شب یلداست که با انار بسیار لذیذ تهیه می شود.

مواد لازم:

 مرغ  ۱ عدد
 پیاز متوسط ۲ عدد
دانه انار  ۱ پیمانه
رب گوجه  ۲ قاشق غذاخوری
 رب انار  ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
زعفران دم کرده به میزان لازم

 

طرز تهیه:
ابتدا پیازها را خرد کرده و تفت دهید. مرغها را می توانیم درسته سرخ نمایید و هم چند تکه بکنید و در روغن همراه با پیاز تفت دهید.

در این مرحله انارهای دانه شده همراه با نمک، فلفل، زعفران دم کشیده و رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و تفت میدهیم. و در آخر آب اضافه میکنیم و می گذاریم به مدت ۴۵ دقیقه کاملاً جا بیفتد.

بعد از اینکه خوب جا افتاد رب انار را اضافه میکنیم و بعد از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه می توانید خورش را برای سرو آماده کنید.

خورش اناردانه مسما باید غلیظ و کم آب باشد.
می توانید کمی شکر به این خورش انار بیافزایید تا طعم آن شیرین تر شود.

%d8%b4%d8%a7%d9%85-%d9%85%d8%ae%d8%b5%d9%88%d8%b5-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%b4%d8%a8-%db%8c%d9%84%d8%af%d8%a7

خورش انار و بادمجان برای شام شب یلدا

%d8%b4%d8%a7%d9%85-%d9%85%d8%ae%d8%b5%d9%88%d8%b5-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%b4%d8%a8-%db%8c%d9%84%d8%af%d8%a7

مواد لازم برای دو نفر :

گوشت مرغ  ۴۰۰گرم
 دانه انار  ۱پیمانه
 آب انار  ۲ پیمانه
 پیاز متوسط  ۱عدد
 روغن ۲ق س
بادمجان قلمی ۳ عدد

روش تهیه:
پیاز را پوست کنده و ریز خرد کنید؛بعد در تابه ای مقداری رروغن بریزید و روی حرارت بگذارید وقتی روغن داغ شد پیاز را سرخ کنید و پس از برشته شدن آن را از روغن دراورده به کناری بگذارید.

مرغ را در روغن داغ در تابه گذاشته و سرخ کنید بهتر است هنگام سرخ کردن درتابه را بگذارید تا مرغ بهتر سرخ شود میتوانید کمی نمک و فلفل هم به مرغ اضافه کنید تا طعم دار شود.

پس از سرخ شدن مرغ دانه های انار را هم به تابه اضاافه کنید و پس از کمی تفت دادن پیاز سرخ شده را هم افزوده و خوب مخلوط کنید.

حالا نوبت اضافه کردن ادویه نمک و فلفل سیاه است پس از کمی تفت دادن مواد داخل تابه،میتوانید آب انار را اضافه کرده و در ظرف را بگذارید تا با حرارت کم آرام آرام بپزد و جا بیفتد.

بادمجان ها را پوست کنده ،نمک زده و کناری بگذارید.بعد از حدود ۲۰ دقیقه آنها را با دستمال خشک کنید و در تابه ای با مقداری روغن سرخ کنید.۲۰ دقیقه مانده به آخر پخت ،بادمجانهای سرخ شده را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.

*اگر آب انار در دسترس نبود مبتوانبد ۲ قاشق سوپخوری رب انار غلیط اضافه کنید.

**ادویه خورشی شامل زیره سیاه زنجبیل جوز هندی فلفل قرمز زردچوبه و فلفل سیاه است همینطور اگر دانه های انار ترش بود میتوانید کمی شکر به آن اضافه کنید.

%d8%b4%d8%a7%d9%85-%d9%85%d8%ae%d8%b5%d9%88%d8%b5-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%b4%d8%a8-%db%8c%d9%84%d8%af%d8%a7

طرز تهیه انواع شام مخصوص برای شب یلدا ۹۵

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme