خانه / خواص مواد غذایی / خواص سه شیره

خواص سه شیره

خواص سه شیره در درمان بیماری ها

-سه-شیزه-300x200

خواص سه شیزه

طبع مخلوط سه شیره گرم است و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود نیاز دارد، بهترین و مفیدترین ماده غذایی محسوب می شود. برخی از مهمترین خواص سه شیره به شرح زیر است

درمان کم خونی و فقر آهن
مهمترین ویژگی درمانی سه شیره استفاده از آن به منظور پیشگیری و درمان کم خونی است. فولات و آهن موجود در ترکیب این مواد از مهمترین مواد خون ساز میباشند. جالب است بدانید جذب آهن موجود در این ترکیب غذایی بسیار بالاتر از قرص آهن است چراکه آهن موجود در قرصها ظرف ۲۴ ساعت از بدن دفع میشود ولی این آهن گیاهی به خوبی جذب سلولهای بدن میگردد و مصرف آن برای درمان کم خونی به ویژه برای زنان باردار و کودکان بسیار مفید است.

انرژی‌زا و مقوی بدن
میران کالری بالای موجود در ترکیب سه شیره آن را به یک ماده غذایی مفید برای تامین انرژی و کالری مورد نیاز بدن تبدیل کرده است. مصرف سه شیره انرژی مورد نیاز کودکان و دانش آموزان را تامین کرده و از همین رو قدرت یادگیری و فعالیت آنها را افزایش میدهد. همچنین خواص سه شیره در تامین انرژی نیز باعث رفع بی حسی و کرختی در افراد بزرگسال و سالمند میگردد.

تسکین دردهای مفصلی، روماتیسم و آرتروز
به دلیل طبع گرم و خاصیت ضد التهابی این معجون استفاده از آن باعث تسکین دردهای مفصلی و آرتروز میشود. مواد معدنی موجود در این شیره‌های گیاهی نظیر کلسیم، منیزیم و فسفر به استحکام و سلامت استخوانها کمک میکند.

کمک به رشد کودکان و نوجوانان
تمامی املاح، مواد معدنی و ویتامینهای ضروری برای رشد بهتر و سالمتر کودکان و نوجوانان در این ماده غذایی وجود دارد. همچنین به دلیل فعالیت و تحرک بالای کودکان، مصرف سه شیره در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظه و افزایش قدرت یادگیری آنها نیز می شود.
طرز تهیه سه شیره
به طور کلی طرز تهیه همه انواع شیر‌ه میوه‌ها از شیره انگور و خرما گرفته تا انجیر، سیب و توت سفید تقریبا مشابه یکدیگر است. به این منظور برای استخراج شیره از میوه‌ها که حتماً باید شیرین باشند ابتدا آب آن‌ها را می‌گیرند و سپس این آب را با کمک حرارت، کم‌کم غلیظ می‌کنند. عمل حرارت دهی و تغلیظ تا زمانی که قوام شیره به اندازه دلخواه درآید، ادامه پیدا می‌کند.

برای تهیه سه شیره که ترکیبی از شیره خرما، انگور و توت سفید است به مقدار مساوی از هر سه شیره را با یکدیگر مخلوط کنید. درب شیشه را ببندید و داخل یخچال نگهداری کنید. همچنین بهتر است سه شیره را داخل ظرف‌های شیشه‌ای (ترجیحاً با رنگ تیره) نگهداری کنید. این معجون مقوی و خوشمزه برای ماهها ماندگاری دارد.

توجه داشته باشید که بهتر است برای حرارت‌دهی از حرارت پایین استفاده کنید. چرا که هرچه درجه حرارت بالاتر و مدت زمان حرارت دهی نیز بیشتر باشد، ارزش تغذیه‌ای ماده غذایی هم کمتر می‌شود پس تقریباً تمام ویتامین‌های موجود در آب میوه با حرارت دادن از بین می‌روند و فقط قندها یا کربوهیدرات‌ها باقی می‌مانند.
نکات احتیاطی
انواع شیره به ویژه مخلوط سه شیره از انرژی و کالری بالایی برخوردار است و بسیار شیرین است. از این رو افراد مبتلا به دیابت، فشار خون، کلسترول و تری گلیسیرید بالا و همچنین افرادی که دارای اضافه وزن هستند بایستی از زیاده روی در مصرف سه شیره پرهیز کنند.
زیاده روی در مصرف سه شـیره برای افراد دارای مزاج گرم مناسب نبوده، موجب غلیظ شدن صفرا و بروز جوش در صورت و بدن آنها میشود.
میزان مناسب برای مصرف این ماده غذایی برای بزرگسالان روزی یک قاشق غذاخوری و برای کودکان هر ۸ ساعت یک قاشق مرباخوری است.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme