خانه / گوناگون / خواص شیر اسب

خواص شیر اسب

-شیر-اسب-1

خواص شیر اسب

شیر اسب در واقع از گرانترین و کمیاب ترین و به عقیده برخی خوشمزه ترین لبنیات موجود در دنیا است .

در مناطق آسیای میانه و قفقاز و ترکمنستان از شیر اسب تغذیه میکنند و یک نوشیدنی نیز از آن تهیه میشود که شبیه دوغ است و به آن کومیس – Koumiss -میگویند .

این دوغ در قدیم الایام از نوشیونی های مورد علاقه مغول ها بوده است.

شیر اسب از شبیه ترین شیر ها به شیر انسان است . ازت آن کم است و همچنین کازئین کمتری نسبت به شیر گاو دارد .

میزان کلسترول آن هم کم است . اما اسیدهای چرب غیر اشباع در شیر اسب فراوان یافت میشود .

مواد در شیر اسب وجود دارد که خواص ضد میکروبی و ضد التهاب و ایمن کننده دارد… از جمله آنزیم لیزوزیوم و ایمیونوگلوبولین آ – IgA- و لاکتوفرین

در ادامه نوشته ابتدا مواد موجود و خواص شیر اسب را ذکر کرده و سپس تحقیقات علمی در مورد شیر اسب را مرور میکنیم :

پروتئین شیر اسب از شیر گاو بیشتر است .

آغوز اسب که از بدو تولد کره اسب ترشح میشود . این ماده غنی از پروتئین و کلسیم و فسفر و مس است .

پروتئین اغوز ۳۳درصد و کلسیم آن ۶۸ درصد است .

شیر اسب اما ۱۸درصد پروتئین و ۸ درصد کلسیم دارد . میزان مس و روی در شیر اسب به ترتیب دو پی پی ام و هیجده پی پی ام میباشد.

خواص ضد سرطانی و ضد حساسیت و سم زدایی از خون را به شیر اسب نسبت میدهند ،

از این ماده در صنایع داروسازی و لوازم آرایشی و بهداشتی پوست استفاده فراوان میشود . البته جزو مواد اولیه گرانقیمت برای این صنایع محسوب میشود .

پنیری که از شیر اسب تهیه میشود نیز فوق العاده کمیاب و گران قیمت است و فقط در هتل هایی خاص در کشورهای اروپایی قدرت خرید آن وجود دارد.

بعضی کشور ها از شیر اسب در غذای خود استفاده میکنند … از جمله در بولیوی و پرو و بومیان آمریکای لاتین و تبت و مناطقی از ایتالیا و اسپانیا

در کشور قرقیزستان پرورش اسب به منظور استفاده های تجاری از شیر اسب وجود دارد، که ممکن است به اقتصاد این کشور فقیر کمک کند .

خاصیت شیر اسب :

افزایش هموگلوبین و درمان کم خونی
سم زدایی خون و دفع مواد زاید شیمیایی از بدن
تصفیه خون و کبد
تقویت سیستم ایمنی
افزایش قوای جسمانی
پاکسازی پوست و تقویت پوست و مو
درمان آسم و آلرژی در اطفال
افزایش رشد در کودکان با اختلال رشد
تحقیقات :

در یک بررسی که دکتر فورکل- Foekel – آلمانی
روی تعدادی از بیمارانش انجام داد .

برای درمان درماتیت اتوپیک نشان داد که برای کاهش علایم خارش پوستی شیر اسب موثر است .

و CRP در آزمایشات بیماران کاهش پیدا کرد .

در تحقیقاتی که دکتر بور – Baur -در سال ۱۹۸۱ در اروپای شرقی انجام داد .
نشان داد که پپتید های موجود در کومیس که از شیر اسب تهیه میشود ..

میتواند در درمان هیپرتنشن یا بیماری پرفشاری خون موثر باشد .

همچنین این پپتید ها با کاهش دادن ترانس آمیناز در بیماری هپاتیت مزمن باعث بهبود عملکرد کبد و کندی پیشرفت بیماری میشود .

لازم به ذکر است که در شرق اروپا و آسیای میانه..

از این ماده برای درمان کاشکسی و ضعف بیماران مبتلا به سل ریوی و تنفسی استفاده میشود .

در مطالعات دیگری نیز ثابت شد مصرف شیر اسب برای درمان مبتلایان به بیماری کرون و کولیت اولسروز در صورت تداوم تا ۸ هفته ،
درد و علائم و خونریزی ها را تا حد زیادی کم میکند .

همچنین در سال ۲۰۰۲ دانشمندی بنام الینگر -Ellinger –
با تیم تحقیقاتی اش با یک بررسی مقایسه ای بین شیر اسب و گاو در اطفالی که آلرژی داشتند …

متوجه شد که شیر اسب عوامل شیمیایی وابسته به آلرژی را در بدن این اطفال کاهش داده بود ..

و ۹۶ در صد این کودکان شیر اسب را بخوبی تحمل کردند .

لورانس در سال ۲۰۰۸ -(Lawrence 2008 )-نتیجه گرفته که شیر اسب بعلت دارا بودن موادی که محرک هورمون رشد هستند …
از جمله IGF و EGF باعث بهبود مکانیسم های دفاعی در سلول های روده و کاهش زخم های پپتیک و کولیت میشود .

از اینرو مصرف روزانه یک فنجان شیر اسب برای درمان زخم معده و فشار خون توصیه شده است.

در سال ۲۰۰۹ تاثیر شیر اسب بربهبود زخم های دیابتی مورد تحقیق قرار گرفت و
در این مطالعه ۱۰ نفر شرکت داشتند که همه بهبودی یافتند . – Zava et al 2009-

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme