خانه / آشپزخانه دیلی / طرز تهیه آش ماست

طرز تهیه آش ماست

آش ماست همچون آش رشته یکی از خوشمزه ترین آش ها است و به نسبت آش های دیگر سبکتر و آسان تر تهیه می شود. این آش در بسیاری از استان ها و شهرهای ایران پخته می شود، هر چند که در استان کردستان بیشتر در مهمانی ها، عروسی ها و خصوصا برای پاگشای عروس آماده می شود.

-تهیه-آش-ماست-1-300x225

طرز تهیه آش ماست

مواد لازم برای آش ماست :

نخود : نصف پیمانه
برنج : ۱پیمانه
عدس : ۱ پیمانه
سبزی آش ( نعنا، جعفری، تره و گشنیز ) : ۱ کیلو
تیکه های مرغ ( گردن، پشت، بال ) : از هر کدام ۱ تکه
پیاز : ۳ عدد
ماست : ۱کیلو
نمک، فلفل تند، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
نعنا خشک: ۱ قاشق سوپ خوری ( برای نعنا داغ )

مراحل تهیه آش ماست:

قبل از هر چیز باید نخودها را از یک شب قبل خیس کنیم. برنج را خوب می شوییم و کنار می گذاریم سپس عدس ها را می شوییم و با کمی آب در قابلمه می گذاریم تا به مدت ده دقیقه بپزد در فاصله این ده دقیقه یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده، با مقداری روغن سرخ می کنیم و گوشت ها را به آن اضافه می کنیم.

گوشت و پیاز را با هم خوب سرخ می کنیم. توجه داشته باشید روغن زیاد نباشد فقط در حدی که پیاز سرخ شود. وقتی پیاز داغ و گوشت ها کامل سرخ شد به مقدار کافی روی آن آب می ریزیم. مقدار آب بستگی به میزان غلظتی که می خواهید آش داشته باشد، ولی دقت کنید که به اندازه ای آب بریزید که مجبور به اضافه کردن بیشتر آب نشوید. سپس نخودی که از یک شب قبل خیس کرده بودیم را به آن اضافه کنید. قبل از اضافه کردن نخود، حتما آب آن را دور بریزید.

بگذارید تا مواد در آب به جوش آید. وقتی کامل به جوش آمد عدس هایی که به مدت ده دقیقه پخته شده را اضافه می کنیم. عدس را نیز بدون آب اضافه کنید. آگر آب عدس به مواد اضافه شود، رنگ آش کدر می شود. همه اینها را می گذاریم تا نیم پز شوند و در این فاصله سبزی آش را اضافه می کنیم. وقتی مواد نیم پز شد، برنج را اضافه می کنیم. دقت کنید که نسبت برنج و عدس باید مساوی و نخود نصف آنها باشد. مثلا۱پیمانه برنج و ۱پیمانه عدس و نصف پیمانه نخود

حالا فلفل سیاه، فلفل تند، ادویه و نمک را به اندازه کافی اضافه می کنیم و به مقدار کم زردچوبه به آن اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا همه مواد کامل مخلوط شوند.

-تهیه-آش-ماست-2-300x188

طرز تهیه آش ماست

آش را روی شعله ملایم قرار دهید تا کاملا جا بیافتد.

هنگامی که آش پخته و رقیق شد، می توانید مقداری رشته آش را به آن اضافه کنید. رشته به خوشمزگی آش کمک می کند. بعد از چند دقیقه که رشته ها نرم شدند، اجاق را خاموش کنید. دقت کنید که آش شما نباید زیاد آبکی یا سفت باشد. حالا ماست را با یک عدد تخم مرغ در یک ظرف جداگانه خوب هم می زنیم، طوری که ماست کامل صاف و یکدست و بدون گره باشد، ماست را کم کم به آش اضافه می کنیم. ماست را کم کم اضافه کنید و در حین اضافه کردن با دست دیگر آن را هم بزنید تا آش نبرد.

دو عدد پیاز را خلالی خرد کنید و در مقداری روغن بریزید تا سرخ شود و به رنگ دلخواه برسد. برای خوش رنگ شدن پیاز داغ می توانید مقداری زرد چوبه به آن اضافه کنید. مقداری نعاع داغ نیز درست کنید و با پیاز داغ برای تزئین روی آش بریزید.

نکته :

وقتی ماست را به مواد اضافه می کنید باید درست همان موقعی باشد که اجاق را تازه خاموش کرده اید در غیر این صودت باید دوباره آش را گرم کنید و بعدماست را اضافه کنید. دقت داشته باشید که در حین اضافه کردن ماست، آش نباید بجوشد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme