خانه / اخبار / طرز تهیه مربای هویچ

طرز تهیه مربای هویچ

مواد لازم برای تهیه مربای هویج

-تهیه-مربای-هویچ-1-300x211

طرز تهیه مربای هویچ

هویج رنده‌شده نیم کیلو
آب ۴ پیمانه
شکر نیم کیلو
گلاب ۱/۴ پیمانه
زعفران دم‌کرده ۱ قاشق سوپ‌خوری
آبلیمو تازه ۱ قاشق سوپ‌خوری
هل ساییده ۱/۲ قاشق مرباخوری

مراحل تهیه مربای هویج

برای تهیه مربای هویج ابتدا هویج‌های رنده‌شده را همراه با آب داخل قابلمه‌ای بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا به جوش آید و کمی نرم شوند.
وقتی جوش آمد، شکر را اضافه کرده و مخلوط کنید و سپس حرارت را خیلی کم کنید تا هویج‌ها به مدت ۲ ساعت پخته شوند.
بعد از آنکه هویج‌ها پخته شدند، زعفران دم‌کرده و هل ساییده‌ را به ظرف اضافه کنید.
مدتی صبر کنید تا شربت مربا به غلظت مناسب رسیده یا به اصطلاح قوام بیاید.
اواخر پخت مربای هویج، آبلیموی تازه و گلاب را هم به مربا اضافه کنید و بعد از چند جوش، حرارت را خاموش کنید.
اجازه دهید مربا در همان ظرف کمی از حرارت بیفتد و به دمای محیط برسد.
سپس مربای خنک‌شده را داخل یک ظرف شیشه‌ای خشک و تمیز بریزید و در یخچال بگذارید تا خنک شود.

طرز تهیه مربا هویج رولی
هویج ها را به کمک پوست کن به صورت نواری ببرید و اجازه دهید ده دقیقه در قبلمه حاوی آب و مقدار کمی نمک بپزد.
بعد از خنک شدن نوارهای هویج را لوله کرده و با خلال دندان فیکس کنید.
آب و شکر و را روی حرارت ملایم گذاشته تا بجوشد. سپس هویج‌های رول شده را همراه با زعفران و هل و در صورت تمایل مقداری دارچین به آن اضافه کنید تا قوام بیاید.
در آخر گلاب و آبلیمو را نیز اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
بگذارید مربا در هوای محیط خنک شود. بعد خلال‌ها را بیرون آورده و مربا را در ظرف بچینید.
از این مربا می‌توانید برای تزیین کیک و دسر و یا تزیین میز صبحانه استفاده کنید. اگر بتوانید هنگام رول کردن مربا را به شکل گل رز بپیچید شکل مربا بسیار جذاب و زیبا خواهد شد.

نکاتی درباره تهیه مربای هویج

برای تشخیص قوام مربا می‌توانید مقداری از شهد مربا را با قاشق برداشته و داخل یک استکان آب سرد بریزید. اگر شهد مربا پخش شد، یعنی هنوز مربا به قوام مناسب نرسیده است.
به قوام نرسیدن مربا یکی از دلایل کپک زدن آن است پس دقت کنید که حتما مربا به غلظت مناسب رسیده باشد.
کافی نبودن شکر مربا نیز می‌تواند باعث کپک زدن آن شود.
اگر طعم گلاب و هل را دوست ندارید می‌توانید آن‌ها را حذف کنید و به جای آن‌ها از مقدار کمی وانیل استفاده کنید.
در صورت تمایل می‌توانید دو لیوان از ۴ لیوان آب را حذف کنید و به جای آن از دو لیوان آب پرتقال استفاده کنید.
برای تزیین مربای هویج می‌توانید از مقداری خلال پسته داخل مربا استفاده کنید، فقط دقت کنید که باید خلال پسته را در مراحل پایانی پخت مربا اضافه کنید چون پسته بر اثر حرارت رنگ خود را از دست می‌دهد.
هرگز برای ترد شدن تکه‌های میوه، از آب آهک استفاده نکنید زیرا مصرف چنین مرباهایی برای افراد، به خصوص کودکان و زنان باردار خطرناک است.
برای هم‌زدن مربا بهتر است از قاشق چوبی و یا استیل استفاده نمایید. دقت کنید قاشقتان کاملا تمیز باشد چون در غیر این صورت ممکن است باعث شود مربا کپک بزند.
برای آنکه بتوان مربا را برای مدت زمان طولانی‌تری نگه داشت، باید آن را بعد از پخت، درون ظروف دردار تمیز و خشک نگهداری کرد.
اگر شکر مربا کم باشد یا مربا بیش از حد بجوشد و پخته شود ممکن است شکرک بزند. اضافه کردن مقداری آبلیمو به مربا نیز از شکرک‌زدن آن جلوگیری می‌کند.
اگر مربای شما شکرک زد، آن را در یک قابلمه مناسب ریخته و مقداری آب جوش و آبلیمو به آن اضافه کنید و بگذارید چند قل بزند. سپس اجازه دهید در هوای محیط خنک شود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme