خانه / آشپزخانه دیلی / طرز تهیه دلمه با برگ انگور

طرز تهیه دلمه با برگ انگور

-تهیه-دلمه-با-برگ-انگور-1-300x200

طرز تهیه دلمه با برگ انگور

دلمه خوراک مخصوص ناحیه خاورمیانه و مناطق اطراف آن مانند بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی می‌باشد. کلمه دلمه یک کلمه ترکی و به معنی “پُرشده” است. دلمه تنوع بسیار زیادی دارد و می‌توان آن را استفاده از برگ انگور، فلفل دلمه، کدو، پیاز، کلم برگ، گوجه فرنگی و بادمجان تهیه کرد.
دلمه بسته به ذایقه افراد با طعم‌های متفاوتی سرو می‌شود. برخی افراد این خوراک را با چاشنی رب‌انار که مناسب برای دلمه برگ‌مو می‌باشد می‌پسندند و برخی با چاشنی رب گوجه‌فرنگی که برای انواع دلمه سبزیجات مناسب است.
گاهی برای پخت دلمه برگ‌ انگور، از مخلوط سرکه و شیره و گاهی از ترکیب آب‌لیمو، شکر، زعفران استفاده می‌شود. برای دلمه سبزیجات تهیه سس گوجه‌فرنگی مناسب خواهد بود.
قبلا در سایت ستاره طرز تهیه انواع دلمه از جمله؛ دلمه برگ مو، دلمه کلم برگ، دلمه فلفل، دلمه بادمجان و … را آموزش داده‌ایم. این بار اما طرز تهیه دلمه برگ انگور را به روشی ساده‌تر آموزش خواهیم داد که در آن، دلمه‌ها به صورت بقچه‌ای پیچیده می‌شوند.

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ انگور

برگ انگور به میزان لازم
برنج ۱ پیمانه
لپه نصف پیمانه
گوشت چرخ‌شده ۲۵۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
سبزی دلمه ۱٫۵ پیمانه
نمک، شکر، فلفل، زعفران به میزان لازم
آبلیمو ۲ ق غذاخوری

-تهیه-دلمه-با-برگ-انگور-2-300x185

طرز تهیه دلمه با برگ انگور

طرز تهیه دلمه برگ انگور

برای تهیه دلمه برگ انگور بهتر است از برگ تازه انگور در فصل تابستان استفاده کنید اما اگر در سایر فصول هوس درست‌کردن این خوراک خوشمزه را داشتید، می‌توانید از برگ انگور فریزشده و یا کنسور برگ انگور استفاده کنید. به هر حال از هر روشی که استفاده می‌کنید، قبل از شروع کار همه مواد لازم را جلوی دست‌تان بگذارید تا وسط پخت و پز، ناگهان با کمبود یک ماده غذایی مواجه نشوید.
برنج و لپه را از شب قبل خیس کنید.
فردای آن، برنج را ۵ تا ۱۰ دقیقه بپزید تا حالت نیم‌پز پیدا کند.
لپه‌ها را نیز در ظرفی جداگانه حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه نیم‌پز کنید.
پیاز را رنده کرده و با کمی روغن تفت دهید.
گوشت چرخ‌کرده را به آن‌ها اضافه کنید و وقتی رنگ گوشت کمی تغییر کرد، نمک، فلفل و سایر ادویه‌جات دل‌خواه را به آن اضافه کنید.
سبزی دلمه که شامل؛ ترخون، جعفری، مرزه، نعناع، تره است را به گوشت اضافه کرده و کمی تفت دهید.
حالا برنج و لپه آبکش‌شده را اضافه کنید و مواد را کمی دیگر باهم تفت دهید.
حالا شعله را خاموش کنید و صبر کنید تا مواد دلمه از حرارت بیفتند.
در همین فاصله، برگ‌موها را به مدت ۵ دقیقه داخل آب جوش بریزید تا نرم شده و کمی تغییر رنگ بدهند.
حالا مواد را با قاشق، کم‌کم وسط برگ موها بریزید و برگ‌ها را به شکل بقچه بپیچید.
وقتی کار پیچیدن برگ‌ها تمام شد، شکر، آبلیمو، زعفران و نصف استکان آب را باهم مخلوط کنید.
یک قابلمه مناسب برداشته و روی حرارت ملایم قرار دهید و چاشنی دلمه را کف آن بریزید.
کمی صبر کنید تا چاشنی به جوش بیاید.
سپس دلمه‌ها را به آرامی و با حوصله کف قابلمه بچینید و بین دلمه‌ها چند برش لیموترش تازه یا در صورت در دسترس بودن، چند عدد گوجه سبز قرار دهید.
دلمه‌ها را حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه با حرارت بسیار ملایم بپزید.
دلمه برگ انگور خوشمزه شما آماده است. امیدواریم این غذای معطر و خوشمزه را تهیه کرده و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
دلمه برگ انگور یکی از بهترین خوراک‌ها برای مهمانی‌هاست و بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme