خانه / آشپزخانه دیلی / طرز تهیه مربای هویج

طرز تهیه مربای هویج

طرز تهیه مربای هویج خوشمزه

 

-تهیه-مربای-هویج-1-300x171

طرز تهیه مربای هویج

مربای هویج یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین انواع مرباهاست. طرز تهیه مربای هویج خانگی بسیار آسان است و به هویج رنده شده و شکر نیاز دارد.
به طور کلی به میوه پخته‌شده به همراه شکر مربا گفته می‌شود. برای تهیه مربا از انواع میوه‌ها مانند سیب، به، آلبالو، توت فرنگی، هویج و … می‌توان استفاده کرد. برای آنکه بتوان مربا را برای مدت زمان طولانی‌تری نگه داشت، باید آن را بعد از پخت، درون ظروف دردار تمیز و خشک نگهداری کرد البته اضافه کردن مقداری آبلیمو به مربا نیز از شکرک‌زدن آن جلوگیری می‌کند. قبلا طرز تهیه مربای به خوش‌رنگ و خوشمزه و همچنین طرز تهیه مربای توت فرنگی و مارمالاد توت فرنگی را به شما آموزش داده‌ایم، این بار اما قصد داریم طرز تهیه مربای هویج خانگی خوشمزه را به شما آموزش دهیم که خوردن آن به همراه کره در وعده صبحانه بسیار لذت‌بخش است.

مواد لازم برای تهیه مربای هویج:

هویج رنده‌شده نیم کیلو
آب ۴ پیمانه
شکر نیم کیلو
گلاب ۱/۴ پیمانه
زعفران دم‌کرده ۱ قاشق سوپ‌خوری
آبلیمو تازه ۱ قاشق سوپ‌خوری
هل ساییده ۱/۲ قاشق مرباخوری

طرز تهیه مربای هویج:

برای تهیه مربای هویج ابتدا هویج‌های رنده‌شده را همراه با آب داخل قابلمه‌ای بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا به جوش آید و کمی نرم شوند.
وقتی جوش آمد، شکر را اضافه کرده و مخلوط کنید و سپس حرارت را خیلی کم کنید تا هویج‌ها به مدت ۲ ساعت پخته شوند.
بعد از آنکه هویج‌ها پخته شدند، زعفران دم‌کرده و هل ساییده‌ را به ظرف اضافه کنید.
مدتی صبر کنید تا شربت مربا به غلظت مناسب رسیده یا به اصطلاح قوام بیاید.
اواخر پخت مربای هویج، آبلیموی تازه و گلاب را هم به مربا اضافه کنید و بعد از چند جوش، حرارت را خاموش کنید.
اجازه دهید مربا در همان ظرف کمی از حرارت بیفتد و به دمای محیط برسد.
سپس مربای خنک‌شده را داخل یک ظرف شیشه‌ای خشک و تمیز بریزید و در یخچال بگذارید تا خنک شود.

-تهیه-مربای-هویج-2-300x279

طرز تهیه مربای هویج

نکاتی درباره تهیه مربای هویج:

برای تشخیص قوام مربا می‌توانید مقداری از شهد مربا را با قاشق برداشته و داخل یک استکان آب سرد بریزید. اگر شهر مربا پخش شد، یعنی هنوز مربا به قوام مناسب نرسیده است.
به قوام نرسیدن مربا یکی از دلایل کپک زدن آن است پس دقیت کنید که حتما مربا به غلظت مناسب رسیده باشد.
اگر طعم گلاب و هل را دوست ندارید می‌توانید آن‌ها را حذف کنید و به جای آن‌ها از مقدار کمی وانیل استفاده کنید.
در صورت تمایل می‌توانید دو لیوان از ۴ لیوان آب را حذف کنید و به جای آن از دو لیوان آب پرتقال استفاده کنید.
برای تزیین مربای هویج می‌توانید از مقداری خلال پسته داخل مربا استفاده کنید، فقط دقت کنید که باید خلال پسته را در مراحل پایانی پخت مربا اضافه کنید چون پسته بر اثر حرارت رنگ خود را از دست می‌دهد.
هرگز برای ترد شدن تکه‌های میوه، از آب آهک استفاده نکنید زیرا مصرف چنین مرباهایی برای افراد، به خصوص کودکان و زنان باردار خطرناک است.
برای هم‌زدن مربا بهتر است از قاشق چوبی و یا استیل استفاده نمایید.

درست‌کردن انواع مربای خانگی کاری راحت و بسیار دلپذیر است و حاصل آن شیرین‌تر از هر مربایی است که تا به حال امتحان کرده‌اید. امیدواریم این مربای خوشمزه و خوش‌رنگ را تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme